måndagslista

från yllätys niotillfem.

dagens låt: Ingen alls jag har sån huvudvärk. Men i mitt huvud snurrar Lieminen och vill bli av med det tack!

dagens frisyr: Skitigt as usual och torra toppar. Love it....

dagens smink: Den jag brukar då jag orkar. Foundation, mascara, liner och mitt vakio läppstift. 

dagens klädsel: Två stycken. 1. Halva dagen transparent kragskjorta+svarta jeans+grå stor ylletröja, kängor. 2. Andra halvan nike tights + nike skjorta med guldiga texten golddigging. 

dagens roliga händelse: Naomi på besök och kiwikaffe <3

dagens planer: en halvtimme kvar av denna dag och jag hoppas jag somnar inom den tiden. NOT gonna happen.

dagens saknad: nå krippe hej haloo varedu <3

dagens tråkigaste: att jag fucka upp min middag, att det inte kommer nåt vettigt på tv, att det blåser så kraftigt, att jag har morkkis över lite allting, att ingen paiar mig justnu. Jag sku kunna gnälla i en evighet så vi fortsätter till nästa fråga.

dagens mat: linssoppa det första <3 senare omelett som INTE blev bra, och äppelkaka som inte heller blev så bra, ännu senare nudlar med avocado. har inga bildbevis.

dagens mående: Förvånansvärt bra trots att det är måndag och jag är ensam!

dagens tanke: du kommer bli världens bästa för någon. vem säger jag inte.

dagens längtan: ett ställe jag kallar trygghet.

dagens smycke: Inget alls jag blir så stressad!

dagens önskan: en god nattsömn!!! nu tack.

18.11.2013 kl. 23:08

Ponytail XXXL

I wish.

Jag tycker alla bilder ser ut som tre olika människor.  Eller så är alla bilder helt likadana och det var onödigt att lägga upp tre. 

 

 

18.11.2013 kl. 22:32

Ratatas höstlista

Beskriv din höst i tre ord. Yllesockor, TV, linssoppa

Vad är det bästa/sämsta med hösten? Det bästa och sämsta är mörknet. Påverkar mig både bra och dåligt i och med att det känns lite dystert och hopplöst, svårt och stiga upp om morgnarna ni vet. Men samtidigt är jag en kvällsmänniska och njuter av att kvällen på något sätt känns lite längre. 

Hur höstmyser du? Bästa mysstunden är de tidiga morgnarna då vi vaknar men får fortsätta sova lite till och det är så mörkt och tyst och ännu bättre om regnet smattrar mot fönstret. Sen höstmyser jag också ensam genom att promenera på det färggranna torra lövhavet. Men dom tiderna är redan förbi.

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? Gå tidigare och sova, temafest!, öööö D-vitamin

Hur ser din höstoutfit ut? Strumpbyxor, kängor eller platåskor, mycket  svart, mycket glitter, gigantisk halsduk och mössa med öron.


Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter? Det blev en lite dålig start men det var just det som fick mig att öppna ögonen lite. 

Vad har du på TO-DO listan just nu? To-do nummer ett är att varva ner med allt som har med to-do att göra. Sakta men säkert.


Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Alltså grejen e ju den att D-vitamin fungerar påriktigt. Annat som funkar är att vara kär. Lyckligt eller olyckligt spelar ingen roll det tar ändå över alla andra känslor.

Bästa musiken för regniga dagar? Svårt att säga. Ser inte regnet som en avgörande faktor.


Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? Svenska hollywoodfruar, Solsidan, The voice kids. Dessa gör en på gott humör! Har också sett oftare på film än någonsin tidigare (tack Krippe) och en sevärd, väldigt bra och annorlunda är Catfish. Rekommenderar.


Vilka bloggar frossar du i för tillfället? Jag är otroligt dålig på att läsa bloggar för tillfället. Hänger bara på en massa pale tumblrs och bryr mig inte om vem det är som står bakom inläggen.

Vad är den höstigaste maträtten? Krippe gör världens godaste linssoppa och vi tänker äta det och endast det resten av denna höst.


Var hänger du helst under helgen? Har inte hängt så mycket annanstans än på Adams, Tavastia och LeBonk pga jobb och på fritiden vill man väl se lite annat- Men trotsallt har jag under många lediga helgdagar hittat mig på någon av dessa tre ändå.. Men måste säga att Kokomos fredag var superkul! Kände ingen och dansade mig svettig till musik som spelas på strandsemester bileen, typ? Det roligaste är ju då man plötsligt gillar något man inte hade förväntat sig att gilla. 


Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? Ja det hade jag. Tokyo. Men nu är den framtiden hemst hemst långt borta, tyvärr.

Hur förbereder du dig för vintern? Försöker se fram emot den så gott jag kan.

 

07.11.2013 kl. 00:05

Avatar lördag

Spelade skivor på halloweenfest i JallaJalla och målade mig till Avatar kvällen till ära. Som tur var lyckades utstyrseln någorlunda eftersom det bara var en person under hela kvällen som undrade om jag var en smurf. Hur roligt är det inte att gå ut som någon annan? Få känner igen en och man kan bete sig lite hur som helst, vilket jag givetvis gjorde! Super bra veckoslut annars också. Mycket vin och mycket dans och bra människor.

I väntan på proffsigare bilder... Blåa skjortan är en gymnastikdräkt från barndomen. 

05.11.2013 kl. 20:50

blä

Äklöt väder villint gå ut och villingenting. Blä. Höstens räddare är mössan från ettutre.. Seppälä <333

 

05.11.2013 kl. 18:58

Andningspaus

Igår reagerade jag på en så konkret sak som att jag går på tok för snabbt. I mitt huvud har jag brottom överallt och det känns som om tiden tar slut när som helst. Stegen blir bara snabbare och tanken hinner inte med. Jag tappar orden, lämnar det jag borde göra och säga långt bakom mig. Rum för andningspaus finns inte. Jag springer ifrån allt och alla, främst mig själv. 

Denhär veckan har det funnits så mycket tid och rum för det jag behöver. Men jag vågar inte. Jag försöker ständigt gömma mig bland något nytt, men för tillfället är allt bara obehagligt främmande. 

Jag skapar en yta av den jag borde vara. Men standarden är för hög och jag blir gång på gång avslöjad av dem som kanske känner lika inuti. Kan någon snälla dra krokben på mig nästa gång den ser mig rusa iväg, låta mig falla och slå mig så illa att skalet går sönder.

Ti-ti-O, Krippe och Malou ! <3

Veckans bästa. Jag vann en mojito på tacobingo!

02.11.2013 kl. 15:04

Hhhhhelllboundsssssss

Jag är helt barnsligt lycklig just nu. 

30.10.2013 kl. 17:35

#

Om jag nu bara ska ta och berätta trevliga saker så har senaste tiden sett ut såhär. Scifibimboes, god mat, nya vänner, dans, borgbacken i krabbis och nya skor. Sånt gör mig glad. Och så har jag sakta men säkert börjat trivas i mitt hem. Nästan så bra att jag knappt vill gå någonstans! Men ikväll blir det tacobingo på pueblo i varjefall bara Malou dyker upp. Bäst att äta något innan, jag vinner aldrig nånting.

<3_____<3 Tack Naomi 

30.10.2013 kl. 17:04

dots ^___^

Denhär bor jag i för tillfället. Ha ett bra veckoslut det ska jag! 

25.10.2013 kl. 21:11

dendärlistan

Stulen av finalina

vilket är ditt bästa sommarprat? Har inte sommarlyssnat tydligen.

vilken är den bästa kombinationen av två(tre) saker du vet? I matväg då? Oj. Kanske bröd+smör, nej glass+banan, nej tobak+kaffe? 

vad gjorde du för exakt fem månader sedan? gick i skola, frös, var litet deppig men också lycklig


när var du avundsjuk på någon senast? Igår då jag hörde vad en annan hade gjort på söndag och då jag reflekterade över hur min söndag var. Men alltså ingen allvarlig avudsjuka.

har du något onödigt du gör? jo det allra värsta, tittar på salkkarit varje dag. tillochmed de som går i repris nu. men snart börjar ny säsong! tänkte dö av pinsamhet då jag såg nya säsongens trailer.


kan du visa en bild på något jättebra? Javisst. Här får ni Eetu och Ida, lyckliga föräldrar till den nyfödde. 30cm lång och 700g var midsommarbarnet.

 

vad är det sämsta med denna vecka? Att jag känner att jag håller på att bli sjuk, att det är den sista sommarlovsveckan.

vad ska du göra resterande dagarna av denna veckan? Imorgon ska jag på loppisrunda till Kerava, senare på kvällen hämta en lillasyster från dagis, torsdagfredaglördag jobb, veckoslutet Huoratron på Ääniwalli och DJkeikka på lauantaidisko. Hänga med Krippe.

vad ska du göra i höst? Fortsätta studera, eller praktik är det vi gör nu enda till december och jag har ingen aning om vad som ska hända. SKAFFA GYMKORT förihelvete.

har du några planer inför slutet av sommaren? ja nå svaret är väl samma som vad jag gör resten av veckan.

vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull? sånt som alltid gått fel.

vad borde du göra men orkar bara inte? orkar intens svara på den frågan. men typ skaffa nytt skattekort, skicka fakturor, fixa några skoluppgifter, ringa 100 samtal, lära mig använda bykstugan, träna, färga håret m.m...

vad har du i ditt kylskåp? för tillfället smör, caesar sås, sallad, zuccini, ketchup, pesto, lök, två gamla ägg och bananyoghurt. Usch vad tråkigt.

27.08.2013 kl. 23:50

le parfait jeans

Trodde inte dom fanns men simsalabim BIKBOK. Heter "Flexi" nånting och sitter rätt varendaste centimeter och stretchar så bra att jag kunde gå på gymmet i dessa. Kostade skjortan men hej jag har inte köpt farkkun på nu exakt över ett år! 

Nu är jag i Sibbo och njuter av sensommar solstrålar och chillar med min katt Lykke som ändå inte tycks bry sig så mycket  om mitt sällsynta besök hemma.

+Carcci <3 <3

 

27.08.2013 kl. 23:26

Devade

Nuvare slut på den sommarn säger vi och här kommer sista iphone bildpläjäyksen innan mitt spännande skolliv börjar.

Denna sommars bästa köp och mest användna skor. E det ok att ha strumpbyxor med dem i höst? Hmm.

Elias mökkifödis i Lojo +Päivänsankarit <3 FINT.

Jag jobbade mest hela sommaren i saluhallen med mina vänner räkorna Gabrielle och Sofia. Ganska ofta kom Tantbananberg på besök (för hon gillar ugnspotatis) och då blev det tillexempel afterwork i parken.

Med Superstar Galactica.

Och en liten parköl.

Middag för två <3

Vasagatan skulle ju bli sommarens grej men en solig söndag sålde jag inte så mycket mer än en pink ljusslinga åt en thailändare. Märkte nån vecka senare att ljusslingan hängde runt ett fönster till en thai massage. Juste.

En för mig stor grej denna sommar var nog alla keikkor vi haft med Ida. Ungefär varje veckoslut något. Tavastia, Lebonk, Roska, Motellet, Pacifico och så egna sommarklubben på Adams. Vi har haft så sjukt roligt!

Underbara festfolk! Ni är helt tokiga <3

Festfiilis på LeBonks takterass 

Milktonight vol2much skumppa.

Men allt vakande och festande tär också på krafterna, speciellt om man ska upp på morgonen till vanliga jobbet. Men helt bra har allt gått ihop trotsallt och jag är hel och hållen.

Sommarens favorit.....BATATFRANSKISAR. Vill ha varje dag!

OCH mitt livs första kalliokierros fast jag bott i berghäll redan ett år. Ajaj.

 

 

27.08.2013 kl. 22:38

Senaste

Shopping! Fida 2,50 mommo kort kavaj ajjajjjj!!!

 

15.08.2013 kl. 22:58

MILKTONIGHT

Nå nu har dessa två evenemang redan varit men ville bara visa hur fina evenemangsbilder och flyers vi har haft! Tack till Juho Risto Aukusti. Milktonight är alltså Idas och min sommarklubb på Adams. Nästa gång blir den 24.8 alltså ganska snart! HÄR en city artikel om oss och klubbkvällen.

 

(Bildkälla och flera bilder från Milktonight)

"Milktonight was too hot tonight" och alla ut. Men alla sprang in tillbaka så fort det blev lugnt!

01.08.2013 kl. 19:25

Vintage adidas

I vintagebutiken Soul mittemot mig hittade jag denna stora adidas från 80-talet. Den är som gjord för att ha vinylskivor i.

31.07.2013 kl. 20:37Vad jag sysslar med
Vad jag funderar på
Vad jag lyssnar på Och så en liten titt i min garderob.

noonis@live.com

Senaste kommentarer

07.05, 15:30Hej maj av H
28.04, 14:14Veckoslutsjee av Marika
24.04, 12:21Äntligen fredag.. av Chrisp